Våre dirigenter

Våre tre flotte dirigenter er Tone Fossum Olsson, Vibeke Kohl og Britt Haaland.
Tone Fossum

Tone Fossum Olsson

Tone er dirigent for aspirant- og juniorkorpset. Hun er født og oppvokst i en musikalsk familie i Verdal. Hun startet sin musikalske karriere på fiolin, men interessen for trompet tok overhånd og ble hennes hovedinstrument. Reisen videre har gått via musikklinje, Toneheim folkehøgskole og til videre utøvende studier i Tromsø, Gøteborg og til slutt med et hovedfag i trompet og kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. 

Tone har i lang tid jobbet som trompetpedagog ved ulike kulturskoler og er aktiv som trompetlærer ved NMF sine sommerkurs. Hun har også lang erfaring med instruksjon av aspirant og juniorkorps. 

Hun har jobbet i Tranby skolekorps som dirigent siden 2013. Hun har også vært engasjert i lengre og kortere perioder i Forsvarskorpsene og i KORK. Tone har siden 2019 vært fast ansatt som trompetist i Forsvarets stabsmusikkorps. 
Vibeke Kohl

Vibeke Kohl

Vibeke er dirigent for aspirant- og juniorkorpset. Hun kommer fra Asker, og er utdannet trompetist og pedagog fra NTNU i Trondheim. Hun har spilt i mange ulike korps og ensembler opp gjennom, som f.eks Ila Brass Band og Oslo Brass Band. Vibeke har jobbet i ulike kulturskoler og korps i Trøndelag før hun flyttet sørover til Lier i 2010. I dag jobber hun som messingpedagog i kulturskolene i Lier og Asker, og freelancer litt ved siden av.   
Britt Haaland

Britt Haaland

Britt er dirigent for hovedkorpset. Hun er utdannet hornpedagog og hornist fra Norges Musikk høgskole, og RNCM i Manchester. De siste årene har hun ønsket å utvikle seg som dirigent, og har derfor tatt digitale dirigentstudier og digitale skolekorpsstudier ved universitetet i Stavanger.

Hun har jobbet som hornpedagog og hornist i ca 30 år, og som korpsdirigent i ca 17 år. I tillegg til å dirigere Hovedkorpset til Tranby, jobber hun som hornpedagog ved Nittedal og Lørenskog kulturskole og arrangerer årlige Horndager for alle hornister i Romerike. Hun har også mye erfaring med blås i skolen, kornettundervisning med hele klasser i skoletiden.

Korps er noe hun brenner veldig for, og hun kunne ikke tenkt seg noen annen jobb. Å få følge korpsmusikantene fra aspirant til hovedkorps og se deres musikalske og menneskelige utvikling er helt unikt.
Søk
Driftes av Styreportalen AS